Op maat gesneden klittenband nu ook met afgewerkte rondingen

Op maat gesneden klittenband nu ook met afgewerkte rondingen

 

Het snijden van klittenband en andere bandmaterialen is sinds geruime tijd een populaire extra service bij StrapRyte®. Voor veel klanten wordt klittenband en ander bandmateriaal op de gewenste lengte gesneden. Daarnaast wordt veel bandmateriaal op lengte gesneden om verwerkt te worden in straps en andere toepassingen.

Naast het standaard recht afsnijden van klittenband en bandmateriaal heeft StrapRyte® sinds kort ook de mogelijkheid de uiteinden van bandmateriaal met rondingen af te werken. Hierdoor krijgt de strap of band een nog betere uitstraling, kunnen scherpe hoekjes minder huidirritatie geven of is het duidelijker waar de sluiting geopend moet worden.

 

Welke afwerkingen van op maat gesneden klittenband zijn mogelijk?

Recht snijden is de meest toegepaste optie. Deze is mogelijk voor al het klittenband met een breedte van 16mm tot en met 100mm StrapRyte® Klittenband Naaibaar Super Grip Haak Zwart 100mm

Een ovaal uiteinde kan worden gesneden voor klittenbandproducten met een breedte van 16mm, 20mm en 25mm.
Een dubbel ovaal kan ook voor klittenband met een breedte van 20mm en 25mm

Tenslotte kan band ook gesneden worden met afgeronde hoeken. Deze optie is op dit moment ook voor band met een breedte van 20mm en 25mm beschikbaar

Nieuwe vormen en breedten zullen later nog worden toegevoegd StrapRyte® Biaisband Satijn Grijs

 

Welke materialen kunnen met afgeronde einden geleverd worden?

Alle naaibare en zelfklevende klittenband – zowel de haakkant als de luskant kunnen voorzien worden van een ovaal uiteinde of afgeronde hoeken. Dit geldt ook voor naaibare en zelfklevende microhaak, mushroom, waterbestendige haakband en haak en lus in 1.

Velour producten lenen zich niet goed voor snijden in het algemeen en afgeronde einden in het bijzonder. Ook synthetisch bandmateriaal zoals polypropyleen band, nylon band kan niet voorzien worden van afgeronde uiteinden.
Voor het snijden van synthetisch bandmateriaal is een zogenaamde hotknife snijmachine nodig om de uiteinden ook dusdanig te bewerken dat rafelen voorkomen wordt. Daarom is het voor synthetisch bandmateriaal alleen mogelijk deze recht op maat te snijden. Hot knife machine klittenband snijden

 

Meer informatie over het snijden van bandmateriaal

Heeft u een vraag over het snijden van bandmateriaal of het afwerken van in het bijzonder? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en voorzien u graag vrijblijvend van een offerte.