Keperband

Het veelzijdige keperband wordt in veel typen, diktes, breedtes en kleuren gebruikt. Het heeft zijn naam te danken aan de ingeweven ribben/streepjes in een v-vorm (keper). In het algemeen wordt keperband gebruikt voor het verstevigen van naden of randen waardoor het ook wel biesband of verstevigingsband wordt genoemd.

 


Waarvoor wordt Keperband gebruikt?

Keperband is multifunctioneel naast het verstevigen van stofranden wordt het gebruikt voor het maken van vlaggenlijnen, reparatie van tenten, handdoeklusjes, of accenten en decoratie van kleding en tassen. Dunnere keperband wordt ook veel toegepast bij promotie producten zoals sleutelkoorden. Vooral de polyester band is hiervoor populair vanwege de gunstige prijs en bedrukkingsmogelijkheden.

De verschillende typen keperband

StrapRyte houdt standaard een 2-tal typen keperband op voorraad die gebruikt kunnen worden voor versteviging te weten katoen en polyester. Daarnaast zien wij regelmatig andere typen bandmateriaal voor dezelfde toepassingen gebruikt worden.

Katoenen Keperband

De meest toegepaste verstevigingsband. Makkelijk te verwerken, prima te wassen en te strijken en in de meeste kleuren en breedten te verkrijgen.

De katoenen keperband die StrapRyte als voorraadproduct aanhoudt, heeft een dikte van 0,4mm en is verkrijgbaar in 12 breedtes en bijna 40 kleuren.

Polyester Keperband

Keperband van polyester is vooral voor buitengebruik en vochtige omstandigheden ideaal. Vanwege zijn lagere prijs wordt ook dit type ingezet wanneer de kostprijs van het product laag moet blijven. Vandaar dat het ook zijn weg vindt richting promotie producten zoals sleutelkoorden. Polyester keperband van StrapRyte heeft een dikte van 0.3mm en ook in diverse breedten en kleuren verkrijgbaar

Andere alternatieve materialen

Katoenen Band

In sommige gevallen is een zwaardere verstevigingsband noodzakelijk. De Katoenen band met een dikte van 1.2 mm kan in deze gevallen een prima alternatief zijn. Ook dit type band is zeer veelzijdig inzetbaar, soepel en makkelijk te verwerken maar heeft geen zg "keper".

Nylon / Polyamide band

Tenslotte wordt incidenteel ook Nylon Polyamide Band als biesband of verstevigingsband gebruikt. Omdat dit vaak de duurste oplossing is, wordt dit vooral toepast bij producten die enerzijds extra versteviging nodig hebben en anderzijds bijvoorbeeld een luxere uitstraling willen behouden.