Koord

Koord is er in vele typen, soorten, maten en kleuren. Dat komt omdat koord zoveel toepassingen kent die allemaal andere eisen aan koord kunnen stellen. Wordt koord ingezet als technisch materiaal om bijvoorbeeld iets te kunnen trekken of dichttrekken dan zal het materiaal en breeksterkte van groot belang zijn. Ook het versterken van producten wordt hieronder verstaan waarbij soms ook slijtvastheid een rol kan spelen.

Tenslotte kan koord ook worden ingezet als verfraaiing of versiering van producten. Het type materiaal en toepassing van kleuren kunnen dan de doorslag geven.


Typen koord

Koord is meestal rond, alhoewel in sommige gevallen ook plat kan zijn en buisvormig. StrapRyte heeft haar koord eerst onderverdeelt op materiaalsoort en vervolgens op dikte. Het gebruik van een bepaald type materiaal heeft zo al zijn voor- en nadelen. Komt u er niet uit, neem dan gerust contact met ons op StrapRyte levert koordmateriaal gemaakt van:
  • Katoen
  • Polypropyleen
  • Polyester
  • Nylon
Bekijkt u per materiaalsoort welke typen, diktes en kleuren wij direct uit voorraad kunnen leveren.  

Nog meer koord

Zoals reeds aangegeven, koord is zeer veelzijdig toepasbaar. Het lukt ons dan ook niet om alle mogelijkheden qua materiaal, diktes en kleuren op voorraad te houden. Bent u op zoek naar een bepaalde kleur koord, een bepaalde dikte en vindt u deze niet terug in ons standaard voorraadassortiment? Neem dan toch contact met ons op. Voor heel veel van onze klanten leveren wij een klant specifiek product of oplossing.