Zelfklevend klittenband

StrapRyte® heeft een grote voorraad zelfklevend klittenband met een tweetal verschillende lijmlagen: Hotmelt en Acryl.


Het voordeel van beide typen zelfklevende klittenband is dat ze "ready-to-use" zijn en "pressure sensitive". Met andere woorden, makkelijk door iedereen te gebruiken. Na het verwijderen van de PET film - die de lijmlaag beschermd - kan de klittenband direct worden aangebracht. Er is géén speciale apparatuur vereist. Gewoon aanbrengen en goed aandrukken (vooral de randjes). De Hotmelt klittenbanden kunnen ook direct belast worden; de Acryl klittenbanden dienen na aanbrengen bij voorkeur minimaal 24 uur uit te harden. Verderop zetten we de voordelen en verschillen van Hotmelt en Acryl lijm op een rijtje. Voor speciale toepassingen en ondergronden levert StrapRyte® ook zogenaamde lasbare klittenbanden ook wel weldable fasteners genoemd. Zoals bijvoorbeeld Heat Activated en High Frequency (HF) klittenbanden. Bij verwerking van deze klittenbanden is wél speciale apparatuur vereist !!

Zelfklevende klittenband met Hotmelt of Acryl lijmlaag. Wat zijn de voordelen en verschillen?

Wij hebben de overige  voordelen en verschillen van beide lijmsoorten voor u op een rijtje gezet: Hotmelt heeft een hoge aanvangskleefkracht en is na aanbrengen van het klittenband vrijwel direct te belasten. Deze kleeflaag is niet toepasbaar op ondergronden met weekmakers, vochtige omstandigheden of buitentoepassingen. De voordelen ten opzichte van acryl zijn een gunstigere prijs en een betere belastbaarheid. Acryl heeft een lagere aanvangskleefkracht dan Hotmelt en moet uitharden voordat een zeer sterke verbinding ontstaat. Deze kleeflaag kan op de meeste ondergronden worden gebruikt, ook op meeste kunststoffen met weekmakers (PVC). Een uitzondering vormt polypropyleen. In tegenstelling tot Hotmelt is acryl wel goed te gebruiken in vochtige omstandigheden of bij grote temperatuurverschillen. Bijzondere soorten zelfklevend klittenband Naast de traditionale zelfklevend klittenbanden met Hotmelt en Acryl lijmlagen leveren wij nog veel meer soorten zelfklevend klittenband. Denk hierbij aan Zelfklevende Klittenband Rondjes , Zelfklevende Haak & Lus in één , Zelfklevend Velour , Zelfklevende Microhook, Lasbare HF (High Frequency) klittenband , (Lasbare) Heat Activated klittenband.

Zelfklevende klittenband rondjes

Zelfklevende klittenband kan ook gestanst worden. Bijvoorbeeld in de welbekende en veel toegepaste zelfklevende klittenband rondjes. StrapRyte® levert uit voorraad zelfklevende klittenband rondjes met een hotmelt lijmlaag in een doorsnede van: 16MM - 22MM - 47MM . Alle doorsneden in zwart en wit.

Zelfklevende Haak & Lus in één.

Haak & Lus in één is een klittenband met zowel haakjes als lusjes aan één zijde. Door deze 50/50 verhouding is dit de enige klittenband die aan zichzelf kan hechten. Naast Naaibare Haak & Lus in 1 levert StrapRyte® ook een zelfklevende variant met Hotmelt lijmlaag. Zelfklevende Microhook - extra dunne haakband Een geextrudeerde zelfklevende haakband die door dit speciale productieproces een stuk dunner is dan traditionele haakband. Wanneer Microhook gecombineerd wordt met naaibare of zelfklevend velour (zachte zijde) levert dit een klittenbandverbinding die meer dan 50% dunner is dan een traditionele klittenbandverbinding

Zelfklevend velour

De "tegenpool" (zachte zijde) van Microhook maar ook een product wat regelmatig wordt gebruikt voor de afwerking van producten of een hard oppervlakte te bedekken. Zelfklevend klittenband, klitteband of Velcro Klittenband is volgens het woordenboek de juiste Nederlandse schrijfwijze. Maar klitteband, klitterband of velcro zijn andere namen waaronder deze producten bekend zijn. Velcro is een merknaam van klittenband bedacht door de uitvinder van klittenband, Georges des Mestral, en is een samentrekking van de Franse woorden velour (fluweel) en crochet (haakje). In veel talen zoals het Engels en Frans is velcro in de spreektaal een soortnaam geworden. In het Engels zijn hook and loop fastener en in het Frans bande autogrippante de algemene, maar minder bekende en toegepaste termen voor klittenband.

Verschil tussen zelfklevend Velcro en zelfklevend klittenband

Velcro ® is dus een merknaam van klittenband. Net als Luxaflex ® eigenlijk. StrapRyte® klittenband doet qua kwaliteit niet onder voor dit bekende merk klittenband, maar u betaalt vele malen minder. Bedrijven die eens gekozen hebben voor onze klittenband komen graag bij ons terug omdat de kwaliteit en prijsverhouding uitstekend is. Naast ons persoonlijke advies en de klantenservice uiteraard! En niet te vergeten de klantspecfieke voorraden - groot en klein - die wij voor 75% van onze klanten aanhouden. Altijd de juiste producten en hoeveelheden beschikbaar die naadloos aansluiten bij uw verbruik.

Klantspecifieke oplossingen en persoonlijk advies

Meestal zijn zelfklevende klittenbanden uit voorraad te verkrijgen in zwart en wit. Goed te weten is dat zelfklevende klittenband net als naaibare klittenband geleverd kan worden in meer dan 500 kleuren en ook klantspecifiek voor u op voorraad worden gelegd. Door alle varianten klittenband en mogelijke toepassingen kan het voorkomen dat u niet precies weet welke soort klittenband het meest geschikt is in uw situatie. Daarom adviseren wij u graag. Bel voor een persoonlijk advies naar +31 (0)13 5719847