Kunststof Klikgespen

Kunststof klikgespen van StrapRyte® zijn vanwege de grote veelzijdigheid en de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding één van de meest toegepaste onderdelen in vele producten en toepassingen. Of het nu gaat om jassen, rugzakken, hondenriemen, orthopedische braces of één van de vele duizenden andere toepassingen: de gespen van StrapRyte zijn een uitstekende keuze. Kunststof klikgespen zijn perfect te combineren met onze andere fournituren, zoals klittenbanden, bandmateriaal en strapping producten.

Diverse typen kunststof gespen Afhankelijk van de toepassing kunnen verschillende typen kunststof gespen worden ingezet om een verbinding te maken. StrapRyte® levert onder andere: Klikgespen - ook wel steekgesp, parachutegesp genoemd Een klikgesp bestaat uit twee delen die in elkaar passen en vastklikken Andere aanvullende termen zijn: "Side Release": De klikgesp is te openen door de zijkant aan twee zijden in te drukken "Center Release": De klikgesp is te openen door de voorkant in te drukken Klemgespen - in het engels ook wel cam buckle genoemd Een klemgesp wordt gebruikt bij toepassingen waarbij de afstand van de band regelmatig veranderd. Denk aan het kunnen aantrekken of vastsjorren. Speciale gespen - gespen met een speciale functie Zoals bijvoorbeeld een "Break Away" gesp die verstikking kan voorkomen. Of een center release of veiligheidsgesp.

Zes verschillende klikgespen

Klikgespen (Steekgespen, parachute gespen) zijn er in verschillende uitvoeringen. Naast een verschil in uiterlijk of vorm (bijvoorbeeld gebogen klikgespen) kunnen ze ook verschillende functies hebben. Zo zijn er klikgespen die aan één zijde verstelbaar zijn, maar ook tweezijdig. Daarnaast kunnen ze een extra veiligheidssluiting hebben of juist een "break-away" functie om verstikking te voorkomen. Uiteraard zijn alle gespen verkrijgbaar in verschillende maten. De vermelde breedte betreft altijd de breedte van de band waarvoor de gesp geschikt is. 

Informeer naar de mogelijkheden

Bent u op zoek naar een specifiek type kunststof gesp of wilt u advies om tot de juiste keuze te komen? Wij informeren u graag over onze mogelijkheden. Hiervoor bereikt u ons op +31 (0)13 5719847. of neemt u Contact met ons op. Een gesp testen voor uw toepassing kan natuurlijk ook. Vraag vrijblijvend een Sample aan.