Wat is Mushroomband?

Mushroomband ook wel paddenstoelband genoemd is een klittenband haakgedeelte waarvan de haakjes de vorm van een paddenstoel hebben.

De vorm van deze haakjes zorgt ervoor dat er nog meer kracht nodig is om de klittenbandsluiting te openen. Gecombineerd met bijvoorbeeld een normale lusband ontstaat dus een zeer sterke klittenbandsluiting.

Wel dient in acht genomen te worden dat door de sterkere sluiting het aantal openingen een stuk lager ligt dan bij een traditionele klittenbandsluiting

Levensduur in aantal openingen voor de verschillende combinaties

Mushroom – Lusband / Ca 500 openingen
Mushroom – Velour / Ca 100 openingen

En ter vergelijking:

Standaard premium Haakband – Lusband / Ca 10.000 openingen

 

 

Mushroomband -Paddenstoelband

Mushroomband – Paddestoelenband 25mtr

7.9517.95 excl. BTW
Product bekijken
  • Clear

Toepassingen en gebruik van Mushroomband

Mushroomband kan dus gecombineerd worden met: Naaibare Lusband Naaibaar Velour Of één deze twee in een zelfklevende variant als de ondergrond of toepassing hierom vraagt In een aantal gevallen is geen tegenpool vereist. Mushroomband wordt vaak ingezet om het verschuiven en opbollen van tapijten tegen te gaan. Indien het tapijt voorzien is van een viltrug dan kan de viltrug vaak prima haken aan de Mushroomband

Kleuren en breedten Mushroomband

Standaard levert StrapRyte® Mushroomband in Zwart en Wit uit voorraad. Andere kleuren zijn mogelijk maar alleen op klantspecifiek geproduceerd. Wederom uit voorraad vindt u Mushroomband in 3 breedten. Maar net als normale klittenband kan ook Mushroomband in 9 breedten geleverd worden  

Andere typen en toepassingen van Mushroomband

Mushroomband cq paddenstoelband kan uiteraard ook zelfklevend geleverd worden indien de ondergrond daar om vraagt. Maar er zijn nog meer toepassingen. Zo kan bijvoorbeeld mushroom ook back-to-back met lusband worden gecombineerd. Waar de normale haak- en lusband in een back-to-back uitvoering al een sterke "bundelband" geeft, zorgt hetzelfde concept maar dan mushroom - lusband voor een nog sterkere sluiting.  

Een sterke klittenbandsluiting creëren? Wat zijn de opties.

Zoals gezegd geeft een mushroomband gecombineerd met een normale lusband een veel sterkere klittenbandsluiting dan een standaard klittenband combinatie van dezelfde breedte. Maar het aantal openingen daalt aanzienlijk waardoor deze mushroomband vooral een optie is voor een sterke verbinding die niet continue geopend moet worden.

Toch een sterkere klittenbandsluiting nodig die wél regelmatig geopend kan worden? Dan zal toch gebruik gemaakt moeten worden van standaard premium klittenband. Door de breedte van de de klittenband te vergroten kan de sluitkracht ook vergroot worden.

Wij raden altijd aan bij twijfel te testen of de uiteindelijke keuze voldoet aan uw eisen. StrapRyte® kan altijd materiaal verzorgen om vast te stellen welke optie voor u de juiste is.