Bandmateriaal

StrapRyte® is gespecialiseerd in “Narrow Fabrics”. Bandmateriaal dus, gemaakt van diverse materialen zoals Katoen, Polypropyleen, Nylon en Polyester. Naast een uitgebreid voorraadprogramma levert StrapRyte® klantspecifiek nog veel meer typen, kleuren en breedten klant. Ook voor maatwerk zijn wij uw specialist.

Van de belangrijkste groepen bandmateriaal vindt u een uitgebreid assortiment uit voorraad:


Tassenband, diverse materialen, breedten en kleuren

Tassenband, webbing, koppelband diverse termen die gebruikt worden voor een niet elastische band dat voor duizenden verschillende toepassingen kan worden ingezet. Afhankelijk van de toepassing kan gekozen worden voor Polypropyleen band Nylon Polyamide band Polyester webbing of Band van katoen

Verkrijgbaar direct uit voorraad in diverse breedten, typen en uitvoeringen. Net niet wat u zoekt? StrapRyte® levert voor heel veel klanten ook maatwerk. Neem Contact met ons op als u de mogelijkheden van maatwerk wilt bespreken.

Keperband, een veelzijdig type bandmateriaal

Keperband is een materiaal dat voor veel verschillende doeleinden wordt gebruikt. Allereerst voor de afwerking van randen of opvullen van naden zoals bij kleding, gordijnen, matten, tenten en soortgelijke toepassingen. Maar ook voor handdoeklusjes, tassenhengsels en in musea en archieven voor strikken van dossiers, boeken.
Keperband dankt zijn naam aan de keperbinding waarin het geweven is. Door de keperbinding is het keperband erg sterk en rafelt het niet. Keperband is verkrijgbaar in katoen en polyester (meestal outdoor) in diverse breedtes en kleuren en tevens een elastische variant.

De oneindige mogelijkheden met Biaisband

Biaisband is nog zo'n veelzijdig bandmateriaal dat voor velerlei toepassingen wordt ingezet. Meestal is biaisband bekend met de twee vouwen aan de achterzijde. Deze variant wordt veel toegepast voor de afwerking van randen.

Maar biaisband kan in diverse breedten, kleuren en ook vouwwijzen geleverd worden. Wanneer biaisband bijvoorbeeld enkel gevouwen is, wordt het een prima basis voor het maken van pipingband ook wel paspelband genoemd - een strook stof waarin een koord(je) is meegenaaid.

De enorme mogelijkheden van Biaisband maken dit daarom misschien wel het artikel waarvoor StrapRyte® met meeste maatwerk, klant specifieke product levert. Heeft u interesse in een bepaalde kleur, breedten of vouwwijze voor uw product dat u net terugvindt als voorraadproduct?  Bespreek met ons uw wensen op het gebied van maatwerk.

Elastisch bandmateriaal

Ook voor elastische band bent u bij StrapRyte® aan het juiste adres. Enkele types vindt u bij ons op voorraad zoals een prachtige geweven elastische band die in vele breedten en kleuren leverbaar is. Daarnaast ontbreekt ook de bekende knoopsgaten elastiek niet in het programma.

Maar ook voor elastische band geldt dat de toepassingen divers zijn. Van kleding tot zware toepassingen zoals kinderspeeltoestellen. Materiaal, rekbaarheid, breedte en kleur; er zijn opties te over. Dus ook hier heeft StrapRyte® mogelijkheden maatwerk voor haar klanten te verzorgen