Klittenband, klitteband of Velcro?

Klittenband is volgens het woordenboek de juiste Nederlandse schrijfwijze. Maar klitteband, klitterband of velcro zijn andere namen waaronder deze producten bekend zijn. Velcro ® is een merknaam van klittenband bedacht door de uitvinder van klittenband, Georges des Mestral, en is een samentrekking van de Franse woorden velour (fluweel) en crochet (haakje).

In veel talen zoals het Engels en Frans is velcro in de spreektaal een soortnaam geworden. In het Engels zijn hook and loop fastener en in het Frans bande autogrippante de algemene, maar minder bekende en toegepaste termen voor klittenband.

Verschil Velcro en klittenband

Velcro ® is dus een merknaam van klittenband. Net als Luxaflex ® eigenlijk. StrapRyte® klittenband doet qua kwaliteit niet onder voor dit bekende merk klittenband, maar u betaalt vele malen minder. Bedrijven die eens gekozen hebben voor onze klittenband komen graag bij ons terug omdat de kwaliteit en prijsverhouding uitstekend is.  Naast ons persoonlijke advies en de klantenservice uiteraard! En niet te vergeten de klantspecfieke voorraden – groot en klein – die wij voor 75% van onze klanten aanhouden.

Naaibaar klittenband, vele typen, breedten en kleuren

De meest toegepaste klittenband betreft naaibare klittenband en bestaat uit een haakgedeelte en een lusgedeelte. De traditionele haakband (harde deel) en lusbanden (zachte deel) zijn leverbaar in 9 breedtes en ruim 500 kleuren.

Uiteraard kan één van deze delen klittenband ook gecombineerd worden met een andere naaibare of zelfklevend klittenband, mocht de toepassing of ondergrond hierom vragen. Al onze typen klittenband en dus ook het haak- en lusgedeelte zijn apart van elkaar te bestellen. Zo kunt u niet alleen de juiste combinatie klittenbanden bestellen, maar ook kunnen de hoeveelheden worden afgestemd op het verbruik.

Naast de traditionale naaibare klittenband die de meeste mensen wel zullen kennen, leveren wij nog veel meer soorten naaibare klittenband.
Denk hierbij aan Haak & Lus in 1, Elastische Klittenband en Waterbestendige Klittenband
Maar ook naaibare klittenband met speciale coatings waarbij Brandvertragende Klittenband voor de meesten wel het bekendste voorbeeld is.

Tenslotte is een heel populair alternatief voor traditonele klittenband de extra dunne naaibare klittenband. Bij StrapRyte® bekend onder Microhaak (haakgedeelte) en Velours(zachte gedeelte)

Klittenband in 9 breedten en ruim 500 kleuren


De standaard klittenband, de haakband en de lusband, zijn leverbaar in 9 standaard breedten en ruim 500 kleuren. Dat geldt dus niet alleen voor naaibare klittenband maar dus ook voor bijvoorbeeld zelfklevende cq plakbare en andere typen klittenbandproducten.

U zult begrijpen dat het onmogelijk is dit allemaal uit voorraad te leveren. Voor een aantal standaard kleuren geldt dat deze in diverse breedten als standaard voorproduct zijn aangewezen.

Zelfklevende cq plakbare klittenband; keuze uit diverse lijmsoorten

Ook in zelfklevende klittenband – dus klittenband met een lijmlaag – levert StrapRyte® een palet aan oplossingen

De meest toegepaste plakbare klittenbanden zijn die met een Hotmelt of Acryl lijmlaag. Beiden zijn ready-to-use, eenvoudig door iedereen te gebruiken omdat er geen speciale apparatuur vereist is. De keuze voor de lijmsoort kan afhankelijk zijn van de materialen en omstandigheden.
Sommige materialen en toepassingen vereisen een lasbare klittenband ook wel weldable fastener genoemd. Zoals bijvoorbeeld Heat Activated en High Frequency klittenbanden die wél met speciale apparatuur moeten worden aangebracht.

Een bijzondere toepassing of simpelweg advies?

Heeft u toch een speciale kleur nodig? Wij matchen dan de door u gewenste kleur die dan voor u geproduceerd kan worden. Wanneer u deze kleur regelmatig voor uw productie nodig heeft zorgen wij in overleg met u er voor dat de juiste volumes voor u op voorraad komen te liggen Bel voor een persoonlijk advies naar +31135719847. Mail ons op sales@strapryte.com 

Neem gerust CONTACT met ons op!