Aanpassing order- en verzendkosten

Aanpassing order- en verzendkosten

Order- en verzendkosten zijn voor elke webshop een behoorlijke kostenpost. Koerierskosten, verpakkingskosten, kosten voor het betalingsverkeer en arbeidskosten nemen een behoorlijke hap uit de marge.
Al jaren proberen wij deze kosten niet te verrekenen in onze productprijzen. StrapRyte® is van mening dat deze kosten hoe dan ook gemaakt moet worden en daarom ook uitsluitend toegerekend moeten worden aan de bestelling waarvoor deze kosten gemaakt worden.
Door het combineren van producten, het verlagen van de bestel- of afroepfrequentie kunnen onze klanten helpen deze kosten beheersbaar te houden. Kosten waaraan noch wij noch onze klanten aan verdienen.
Ook voor 2024 zijn door onze toeleveranciers behoorlijke prijsverhogingen aangekondigd. Prijsverhogingen van 5 – 10% voor het verzenden van pakketten en ook de kosten voor verpakkingsmateriaal. Ook de kosten voor het betalingsverkeer en de loonkosten stijgen met vergelijkbare percentages.
StrapRyte® heeft lang nagedacht of zij haar order- en verzendkosten ook zou moeten gaan aanpassen. Toch hebben wij besloten het bedrag van onze order- en verzendkosten op dit moment niet verder te verhogen. Daarentegen kiezen wij er voor het minimale bedrag voor franco verzending te verhogen van € 50,– naar € 75,– (exclusief BTW). Hierdoor kunnen we samen de kosten beheersbaar houden.
Een bedrag van € 75,– exclusief BTW voor franco verzending is van toepassing voor zendingen naar Nederlandse en Belgische adressen. Voor andere landen zijn andere bedragen van toepassing

Ook prijsaanpassingen voor maatwerk producten

Door de sterk stijgende loonkosten, de sterk gestegen energieprijzen en hogere verpakkingskosten zijn wij genoodzaakt ook onze prijzen voor maatwerk aan te passen. De prijzen voor bijvoorbeeld het snijden en lassen van verschillende bandmaterialen zullen daarom verhoogd worden.
Wat dit precies betekent voor een custom made product is niet direct aan te geven. De kosten van materialen zoals klittenband, band, webbings, kunststof- en metalen fournituren zijn hierin een bepalende factor. Wanneer u hierover vragen heeft kunt u uiteraard contact met ons opnemen