Winkelwagen Geen producten

Haakband

Duurzame kwaliteit
Persoonlijk advies
Gratis verzending vanaf € 50,-
Home / Haakband

Haakband is zoals de naam het al zegt het deel van een klittenbandverbinding met de haakjes, ook wel harde kant of mannetje genoemd. Om een correcte klittenbandsluiting te kunnen maken is ook een tweede gedeelte benodigd. Normaal gesproken is dat een lusband, ook wel zachte kant of vrouwtje genoemd, maar dit kan ook een stof zijn die qua nature al “pluizig” genoeg is om een verbinding te maken. Wanneer een haakband tegen een lusband wordt gedrukt ontstaat een klittenbandsluiting die vele malen geopend en gesloten kan worden. Haakband van 100% polyamide is het meest duurzame en kwalitatieve type. Polyester haakband is qua aantal openingen een veel minder kwalitatieve oplossing, echter kent een aantal specifieke toepassingen waaronder watersport en bepaalde outdoor toepassingen.

Maak een keuze uit verschillende soorten haakband

Bij een verbinding van twee stoffen wordt meestal gekozen voor naaibare klittenband. Voor hardere materialen zoals hout, metaal , kunststof zijn ook zelfklevende haakbanden beschikbaar. Afhankelijk van het type materiaal kan worden gekozen voor een zelfklevende haakband met hotmelt kleeflaag of een zelfklevende haakband met acryl lijmlaag. Voor sommige toepassingen is een speciale haakband nodig; zo levert StrapRyte onder meer waterbestendige en brandvertragende haakband. Uiteraard zijn alle typen haakband, met uitzondering van waterbestendige haakband, leverbaar in meer dan 500 kleuren en 8 breedten. Elketype  haakband kan op zijn beurt gecombineerd worden met elk type lusband zodat u altijd de perfecte klittenband combinatie kunt vinden.

Extra dun MicroHook haakband

Door een speciaal productieproces is het speciale MicroHook haakband een stuk dunner dan normale haakband. StrapRyte levert uit voorraad microhook op met kleinere haakjes dat zich bijvoorbeeld uitstekend laat combineren met velour. Deze combinatie resulteert in een veel dunnere klittenband verbinding dan die van traditionele klittenband. Dit productieproces leent zich ook om de vorm van de haakjes aan te passen en/of nog kleinere haakjes of juist veel grotere haakjes te creëren. Een extreem licht sluitende verbinding met kleine haakjes, of juist een extreem sterke verbinding met grotere haakjes: Microhook haakband is hiervoor de ideale oplossing

Hulp bij uw keuze

Wanneer u niet weet welk soort haakband u moet kiezen en of naaibaar of zelfklevend haakband in uw situatie het beste is, helpen wij u graag bij het maken van uw keuze. Hiervoor neemt u telefonisch contact met ons op via +31 (0)13 5719847.

Ook interessant:
Klittenband kopen | Nylon band | Gekleurd klittenband
 

Vragen? Neem contact met ons op

U kunt vrijblijvend met ons contact opnemen door onderstaand formulier in te vullen. Wij zullen zo spoedig mogelijk op uw bericht antwoorden.

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

 

Alle bedragen zijn exclusief BTW Powered by CCV Shop webwinkel
// Call/mail clickevents